Близо 3000 души са се подписали в защита на фермера Георги Котларов и тъста му Георги Кацаров. Подписката върви от няколко седмици и в нея са се включили хора от Кричим, Стамболийски и околните села. Те настояват Котларов и Кацаров да не бъдат съдени за убийството в фермата им. 

Преди месец фермерът и бащата на съпругата му  бяха нападнати в собствената им ферма в местността „Тепелика“ между Кричим и Устина  от 51 - годишният Йордан Петров и 27-годишния му син Петър от пазарджишко. Нападателите били въоръжени с метални тръби и боксове, като носели и качулки на главите си. Преди това убили три от кучетата - пазачи. Нахвърлили се върху мъжете, извадили оръжие. Единият имал пистолет, а другият метална тръба. В мелето Йордан произвел няколко изстрела. После Котларов успял да го обезоръжи.   

Петър е починал от огнестрелна рана, която много вероятно да е причинена от баща му. Разследването изяснява как точно се развила ситуацията. Котларов и тъста му също пострадаха сериозно и бяха с черепни травми. 

Котларов е сигурен, че двамата мъже са го нападнали по поръчка, като целта им е била да го убият. В подкрепа на твърденията му са и са и голяма част от откритите улики. Нападателите са били въоръжени с боен пистолет,  в автомобила им е открита голяма сума пари, а това е второто нападение срещу фермера в рамките на месец. Първоначалната версия, че нападението е било с цел грабеж отпадна още в самото начало, след като полицаите откриха колата на нападателите- форд. С такъв автомобил трудно може да бъде откраднат кон или крава.  

Разследването все още не е приключило, войната - също. Само преди няколко дни бе отровена кавказката овчарка на Котларов. 

TNS.bg