Жените стигат по-лесно до оргазъм при сексуален акт с представителки на същия пол, отколкото с мъже. Това установило проучване, проведено сред 2 300 жени между 18 и 65 години.  Тези от тях, които са във връзка с жена, достигат до оргазъм 55 пъти в месеца, за разлика от дамите, които са обвързани с мъже. Последните достигат до сексуално удовлетворение едва 7 пъти месечно.

Още един интересен факт е бил разкрит по време на проучването: въпреки броя на оргазмите, хетеросексуалните двойки имат по-активен сексуален живот и броят на интимните им контакти е по-голям. Доктор Кристен Козовски от университета в Арканзас обяснява: "Сексът между жени е учудващо разнообразен. Интимен акт, който осигурява повече изживявания, осигурява и повече начини за достигане на оргазъм".

Проучването е показало, че колкото по-кратка е любовната игра, толкова по-малко вероятно е жените да бъдат задоволени.  Според сексолога Ребека Дейкин мъжете прекалено много избързват с проникването. А жените се нуждаят поне от 45-минутна подготовка преди акта.

Паралелно проучване, проведено в Университета Чемпена в щата Индиана показва, че едва 33% от жените в хетеросексуална връзка успяват да достигнат оргазъм, за разлика от 75% при мъжете. Изследването води до извода, че мъжете трябва да обръщат повече внимание на партньорката си преди секса, пише vesti.bg.