Има двойки, които са заедно от години, но не се решават на съвместно съжителство, да не говорим за брак. За някои това е пубертетско поведение, за други –начин да съхранят отношенията си.

Ето и какви са предимствата на това да живеете реално с партньора си, но да прекарвате повечето си нощи в едно легло:
По-удобно е за хора с различен график с ангажименти

Някои работи изискват друго часово време, дори нощни смени. Ако не сте под един покрив, но все пак имате сериозна връзка, това все пак е начин да прекарвате някакво време с любимия човек било то и само нощем.
Тъй като не делите на практика един апартамент, от друга страна ще избегнете битовите караници относно различните ви навици, свързани с разликата в работните ви графици.
Оставяте пространство на другия

По-младото поколение има модерни разбирания за личния си живот и държи да има едновременно връзка, но и някаква свобода. Ако живеете заедно – второто е почти невъзможно, тъй като трябва да се съобразявате и допитвате постоянно до партньора си.

Опцията да се виждате един-два пъти в седмицата също не ви устройва, тъй като това реално не е връзка. Затова връзката с преспиване се явява добро решение да получите и двете неща, за които копнеете – ежедневна близост, но не и задушаване.
Алтернатива на съвместния живот.

Ако учите или работите с любимата/ия си, със сигурност ще се нуждаете от време за себе си, тъй като никой не иска да прекарва 24 часа с друг човек, който постоянно му диша във врата под една или друга форма.
Освен това ако не живеете заедно, но спите заедно всяка нощ, ще си спестите много скандали за битовизми и навиците на другия, които не ви се нравят. Това обаче все пак е някаква крачка, която ще ви подскаже дали и кога е времето да заживеете заедно.

TrafficNews.bg