Ако търсите в личните отношения това, което и повечето модерни хора - секс без обвързване, ето трите начина, които трябва да се опитат, казват специалистите. Независимо дали се впускате в авантюрата понеже така пише в зодията ви, или защото гаджето ви се е оказало пълен кретен, на който веднага трябва да се отмъсти, или не се решавате на сериозно обвързване, или пък лекувате сърцето си от последния, то сексът без ангажименти е нелошо решение за едни и тема табу за други.

Всеки има нужда ако не от нежност и обич, то от докосване на друг човек, за предпочитане за 1 час според по-предпазливите, или за 1 нощ според по-дръзките. Най-смелите пък направо пристъпват към връзка. Но сега говорим за другите.

Все пак сексуалните отношения са нормална част от човешкия живот и те, както и самият живот, се оказват непредвидими доста често. Случайните сексуални връзки по принцип са осъждани от обществото. Най-важното е да знаете ясно какво вършите и да осъзнавате, че такива отношения не са за цял живот, крият рискове, но могат да донесат и ползи.

Затова ето ги трите вида секс без обвързване, които най-често се практикуват:

Случаен секс

Обикновено става като неочакван завършек на вечерта. Жената иска, мъжът не отказва, а на сутринта казва "ще се чуем" и се връща към нормалния си живот. Случайният секс не е планиран предварително, уверяват любителите на този тип връзки, но те не винаги са прави - много хора го практикуват, за да отмъстят на "мръсника, с който ходя от 6 месеца" или за да излекуват болката от разочарованието от него.

Спонтанен, но преднамерен секс

Този вид необвързващ секс се различава от предишния по това, че тук жената или мъжът съзнателно търсят партньор за една нощ. Нощни клубове, ресторанти, обикаляте се всички социални събития, където да се намери удоволствието с непознат. И почти винаги става. Е, какво точно получаваш в резултат е друга тема, но спонтанността ти се е получила.

Съзнателен и за по-дълго време

Особеното при този вид необвързващ секс, е, че двамата партньори поддържат дълготрайна, но само сексуална връзка. Партньорите са постоянни, но не изискват един от друг лоялност, любов, съжителство, деца и... да спрем до тук. Такива двойки не ходят на кино или ресторанти, за тях е нужен само хубав секс и нищо повече.

Така че, случайно, спонтанно или съзнателно необвързващо ще е преживяването в леглото няма особено значение. Трите начина трябва да се пробват, за да се избере кой е най-подходящ. За някои хора и трите са практика, за други - нито един не е приемлив. Но е важно изборът да е информиран.

Източник: 24novini.bg