Мислите си, че жените нямат сексуални фантазии. Грешите – имат и то не много по-различни от тези на мъжете. Разберете кои са 5-те най-популярни женски сексуални фантазии и от какво най-често са породени те. Най-често срещаните сексуални фантазии сред жените според сексолозите са следните:

Всяка втора жена притежава латентна (непроявена) хомосексуалност.
Това са сексуални фантазии, свързани с други жени. Това не означава непременно, че те ще се проявят или ще се превърнат в реалност, както твърдят множество специалисти. Самото възпитание на жената й дава възможността по-открито и свободно да изразява чувствата и емоциите си. От нея не се очаква да бъде силната, да закриля, така че тя съвсем открито може да говори за приятелство или любов. Нещо, което мъжете много трудно изразяват. Тъкмо затова приятелствата между жени са по-бурни и по-емоционални. Жените са по-любвеобилни и по-открити една към друга. Затова е абсолютно НЕПРАВИЛНО становището, че женско приятелство не съществува. То е ТОЧНО толкова СИЛНО, колкото и мъжкото. Въпросът за разпадането на приятелството засяга еднакво и двата пола. Тази фантазия може да се обясни и с естественото съперничество между жените, което довежда до повдигане на адреналина и появата именно на подобни представи, които увеличават сексуалното удоволствие.

Друга често срещана фантазия при жените е, че правят секс с приятеля на своя любим или с непознат мъж и своя любим едновременно.
Това е често срещана фантазия и при мъжете (но с жени в главните роли), което още веднъж потвърждава, че двата пола имат доста допирни точки, ако се изключат начинът на възпитание и околната среда. Както при жената, така и при мъжа, това съвсем не означава, че тя не обича или не държи на своя партньор. Изострянето на сексуалния апетит може да стане само за момент и след това вече да е неприемливо. Мнозина двойки практикуват полигамия, но ги свързват общите интереси, ценности и идеи. При тях отношенията опират до една договореност и съвместно съжителство. Тези двойки са също така издръжливи като времетраене, както и моногамните бракове.
Сексуалните фантазии при жените векове наред са приемани за срамен аргумент, а жената не е трябвало да има повече от един-двама партньори и макар в наше време вече да не е така, остатъци от този манталитет още се забелязват. Все още има мъже, които държат на девствеността на жената, без изобщо да ги интересува що за личност е тя. Не толкова отдавна дори се е считало, че е срамно жената да изпитва удоволствие от сексуалния акт. За нея е оставало продължаването на рода, а удоволствието е било отредено за мъжа. Не бива да се учудваме, че женските сексуални фантазии са все още доста скромни по отношение на тези при мъжете.

Сексуалната фантазия, че проституира.
Това е най-често срещаната сексуална фантазия и може би всяка жена я е преживяла в определен период от живота си. Жената свързва проституцията със забраненото. За нея това са тайнствени жени, които раздават удоволствие на много въже, водят често луксозен живот и се поддържат изрядно. Те работят не с ума, а с тялото си (макар не всички проститутки да са глупави, някои са много умни и дори образовани). Чрез тази фантазия жената се стреми да се освободи от табутата по отношение на своето положение в съвременното общество. Периодът, в който обикновено се появяват тези фантазии, са свързани с периода на вътрешния й бунт срещу мястото в обществото, обществения статус и родителите. По-нататък обаче жената явно разбира, че тази борба е обречена и се консолидира, става част от същото това общество, което преди не е приемала. Истината е, че много жени дори крият със срам тези си фантазии.

Често срещана сексуална фантазия при жените е и сексът с непознат мъж на необичайно за нея място
– в асансьора, в парк, в автобус, кола, на обществено място. Някои жени си фантазират как приемат подчинителна роля и изпълняват всичко, което този непознат им заповяда. Това са обикновено жени, които трудно се освобождават и споделят в нормалния живот. Доста жени фантазират за секс с филмова звезда или известен мъж.

По-рядко при жените, отколкото при мъжете, се срещат фантазии за групов секс, оргии или садистично-мазохистични фантазии.
Това определено е въпрос на темперамент и предпочитания. Не трябва да забравяме факта, че мъжете са по-смели и по-свободни в сексуалните си фантазии именно поради поощряването от страна на обществото, докато жените се срамуват от тях и често отказват да ги споделят. Спрямо сексуалните си фантазии мъжете често навлизат в крайности, които липсват при жените – те си представят или групови оргии, или секс само с една-единствена жена, за която копнеят, както и секс с много млада или много възрастна партньорка. Второто се дължи може би на факта, че на възрастта на жените в обществото се отдава много по-голямо значение (и то в негативна посока) отколкото на тази на мъжете.
Изводът е, че жените и мъжете си приличат твърде много по сексуалните си фантазии (като изключим отровното въздействие на обществото) и не може в никакъв случай да се каже, че единият пол е по-сексуален от другия или че сексът се харесва повече на едните или другите, както и че едните са моногамни по природа, а другите – полигамни! Истината е, че ние сме човешки същества и ако не беше натискът на патриархалното общество, което изкуствено деформира нашите желания, щяхме да живеем в хармония с тях, със себе си и един с друг.

Азора Райс, из книгата „Световният заговор срещу жените”