Ако си отделим време и се потопим в дебрите на някой женски форум, едни от първите темички, които ще излязат ще са на тема влагалище. И така се натъкваме на най-дълбоките и скрити страхове, които жените не биха споделили и с най-добрата си приятелка. Но нали в нета е анонимно…

Неща като „Мисля, че влагалището ми е ужасно грозно”, „Срамните ми устни са прекалено големи”, „Срамните ми устни са прекалено малки”, „Едната стана е по-голяма от другата”, „Как да попитам партньора си, дали му харесва”,  „Дали мириша лошо”, „ В училище казват, че мирише на риба”…

Списъкът с терзания е безкраен, а резултата – все повече жени на все по-ранна възраст не са удовлетворено от влагалище то си. А това е огромна грешка!

Като всеки комплекс свързан с физически дадености и тези водят до интимни проблеми. Никоя жена не може да изпита сексуално удоволствие, ако почти вдървено стои и се чуди как изглежда и какво си мисли партньорът й за тялото.  Удоволствието идва, когато се отпуснеш и се насладиш на случващото се, без да ти пука от нищо. В крайна сметка, той е избрал да бъде с теб с причина.

Една жена е красива, когато е уверена. Това означава да харесваш и интимните си части. Факт е обаче, че последните години, учените коментират съвсем нови явления като засрамено влагалище и депресирана вагина.

За жалост, в съвременния свят са навлезли твърде много клиширани идеали за визия и същевременно табута, което тотално обърква интимната картинка. Да вземем, например, порно звездите. Те винаги са съвършени отдолу, с идеален загар, дори и там и с идеални форма и размери. Тайната: няколко хирургични корекции и часове грим преди снимките. Но подари заложените нереалистични очаквания, много жени не могат да приемат, че действителността се разминава сериозно с филмите. И сигурно няма жена, която да не е прекарвала часове в банята, приготвяйки се за любовна среща и стараейки се  да бъде съвършена.

Съвременното общество кара жените да вярват, че ще бъдат желани, само ако женските им части са перфектни. Истината е тази: съвършеното влагалище не съществува. То е по-голямо или по-малко, по-светло или по-тъмно, асиметрично и понякога дори на петна. Проблемът се появява, когато не можете да приемете собственото си тяло. Ако не сте самоуверена, дори животът ви може да бъде в опасност. Засраменото влагалище и липсата на секс може да доведе до състояние наречено „депресирана вагина”, което преминава отвъд проблемите със самочувствието и се превръща в медицински такъв. Характеризиращ се с болки и изискващ лечение с медикаменти.

Ето простичък, но ефективен съвет: Бъдете себе си и бъдете уверени!

Все пак мъжът до вас е наясно, че порното и реалността са различни неща. Той е избрал да бъде с вас. Така че спокойно се съблечете и се отдайте на сексуални приключения. Проучване разкри, че жените, които се чувстват удовлетворени от влагалището си, по-самоуверените жени се разсъбличат по-лесно пред партньорите си, правят повече секс, но и посещават гинеколога си по-често. Това означава, че жените, които се чувстват удовлетворени от влагалището си, са по-осъзнати по отношение на здравето си и това може да направи живота им дълъг и щастлив. А и да не се лъжем, мъжът до вас би се радвал всяка вечер да си ляга с уверена и разкрепостена жена, която се наслаждава на него и неговото докосване, вместо със свита в ъгъла дама, която не смее да разтвори крака.

Обичайте влагалището си и се наслаждавайте на добрия секс.