Знаете ли, че сексът или по-точно липсата му е причина за повечето разногласия при двойките? Парите не са единственият въпрос, който е проблематичен.

Когато двойките не са интимни, с течение на времето интересът им един към друг охладнява. Липсата на секс причинява раздразнителност, намалява самочувствието и отдалечава партньорите.  Липсата на секс намалява производството на хормони и вещества, които всъщност отговарят за желанието към секса. Така че, най-доброто средство за намаленото либидо е да правите повече секс! Ето и някои от ползите, на които ще се насладите:

1. Сексът задравява връзката между вас и партньорът ви

Физическата близост предизвиква производството на окситоцин, химично вещество, което е пряко свързано със способността да се доверяваме и свързваме.

 

секс, ползи, двойки

2. Сексът подобрява работата на имунната система 

Тялото ви произвежда повече антитела, наречени имуноглобулини. Те се прикрепят към чуждите вещества, така че имунната ви система да може да ги унищожи.

 

3. Сексът намалява стреса 

Тежък ден в работата? Доказан е ефектът от секса за намаляване на стреса и понижаване на кръвното налягане.

 

4. Сексът ви прави слаби

 

Просто го наречете правене на физически упражнения. 30 минутен секс може да изгори от 80 до 90 калории, което се конкурира с упражненията във фитнеса, но е много по-приятно.

 

5. Сексът облекчава болката

 

Участието в сексуална активност намалява интензивността на общите телесни болки и усещания, включително симптомите на ПМС.

 6. Сексът ви помага да спите по-добре

 Окситоцинът, който отделяте докато партньорът ви ви гали, ви помага да се отпуснете и да заспите. Ето, защо той винаги изглежда заспиващ, след като сте правили любов.

 

7. Сексът ви прави секси!

Когато правите секс с любящ партьор, той демонстрира, че е привлечен от вас сексуално. Което ви кара от своя страна да се чувствате привлекателни и секси, както и повишава самочувствието ви.

Искате ли да увеличите либидото си и да се възползвате от тези ползи на секса? Масаж, дори сексуално докосване може да донесе на вас и партньора ви разтоварване от стреса.

Направете стъпка към вашата секси страна и се възползвайте от предимствата на секса години напред.

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК

TrafficNews.bg