Перфектната храна на деня на влюбените трябва да е силен афродизиак, за да ви създаде настроение за любов.

Въпреки че мнозина избягват чесъна, опасявайки се от лошия дъх, той е един от най-мощните афродизиаци още от Древен Египет.

Сладките с джинджифил или друго ястие с тази благоуханна подправка също засилват сексуалната възбуда и страст. Еротичният нагон засилват и смокините и медът, както и малините и сьомгата.

В Средновековието хората са консумирали напитки с мед, за да събудят своя сексуален апетит. Двойките от Древна Персия са пили цял месец медени еликсири след тяхната сватба. Те вярвали, че това ще им помогне да имат успешен брак. Оттам идва и терминът „меден месец".

Медът е богат на витамини от група В, необходими за производството на тестостерон при мъжете.

Повечето морски дарове се считат за естествен афродизиак, но сьомгата се използва от изтъкнатите майстори на съблазняването. Тя е пълна с протеини, важни за издръжливостта и омега-3 мастни киселини, които увеличават нивата на серотонин в мозъка и следователно подобрява настроението. Сьомгата съдържа и витамини A, D, В и калций, всички те са известни с ефекта на засилено сексуално желание.

Добавете и тези храни към списъка за пазаруване за празника:

1. Ядки и сусамово семе

Ядките и сусамовото семе съдържат аминокиселината L-аргинин, която увеличава кръвотока в тялото.

2. Тъмен шоколад

Тъмният шоколад трябва да съдържа минимум 70% какао. Той води до освобождаването на ендорфини в мозъка, които намаляват стреса. Освен това съдържа веществата фенилетиламин и серотонин, които се отделят в мозъка, когато сме щастливи или се чувстваме обичани или влюбени.

3. Стриди

Те са най-богатият хранителен източник на цинк, а това вещество е много полезно за спермата. Освен това стридите подобряват здравето на кръвоносната система чрез високото си съдържание на желязо.

4. Женско биле

Билката подобрява кръвообращението, облекчава стреса и има стимулираща миризма, особено за жените.

5. Люти чушки

Капсаицинът, веществото, което придава лютивия вкус на чушките, подобрява кръвообращението и освобождава ендорфини, които са свързани с чувството за щастие.