Въпреки че знаем, че всяка жена е уникална по своему, все още има много стереотипи за красивата половина на планетата, които сякаш ще циркулират вечно, пише iwoman.bg. Потребители от социалните мрежи споделиха кои са най-досадните клишета според тях, а ние определено сме съгласни с всяко едно от изброените.

1. Всички жени обожават да пазаруват и да обикалят безцелно търговски центрове.

2. Лошото ни настроение винаги предизвиква въпроси за менструалния ни цикъл. Имаме право да сме кисели само в „онези дни“, нали?

3. Между жени никога не може да се постигне компромис, защото всички сме лицемерни и тайно се мразим.

4. Всички харесваме романтични комедии или сърцераздирателни драми. За спорт и дума не може да става – нищо не разбираме!

5. Още от малки момиченца мечтаем за бъдещата си сватба и булчинската си рокля.

6. Когато видим хубава жена, винаги казваме, че е грозна, фалшива или има операции. Сериозно ли?

7. Всички искаме да имаме деца. А ако все още нямаме, значи нищо не разбираме и нямаме право на мнение по „майчинските“ въпроси.

8. Домакинската работа е наша отговорност. Не сме си и помисляли друго!

9. Майчинството всъщност е доста дълга ваканция. Основното ни занимание е да обикаляме паркове, да гледаме телевизия и да си подремваме през деня.

10. Външният вид е най-важен за всички ни и прекарваме цялото си време в грижа за него.

11. Всичко, което правим, е за да привличаме мъже. Носене на разголени дрехи, грим на работното място, боядисване на косата – всичко е в името на силния пол.

12. Нямаме право да се разстройваме „за глупости“, защото се държим глупаво, истерично или пък драматизираме. Но да крещиш срещу телевизор, гледайки мач, е къде-къде по-рентабилно.

13. Обичаме всичко, което е розово. Розови дивани, розови телбодове, розови калкулатори, розови пистолети!

14. Феминистка всъщност означава незадоволена мъжемразка! Не знаехте, нали? Изненада!

15. Длъжни сме да се поддържаме във форма и да сме обезкосмени във всеки един ден от годината. За сметка на това, мъжете могат да изглеждат както си искат.