Имате нужда от любовно преживяване и горещ секс? Оказва се, че най-важно е в колко часа разменяте ласки. Според д-р Алиса Вити, автор на WomanCode, за да има хармония във връзката и напасване на любовните вълни, най-важно не е еротичното бельо, нито подходящата атмосфера, а колко е часът. Ако двамата партньори се научат да напасват не просто характерите си, а и биологичния си ритъм, това ще се отрази благоприятно на връзката им. След обстойно проучване психоложката стигнала до извода, че периодът от деня, когато и двата пола са в много по-висока готовност да получават и да дават ласки, е 15 часа.

Среща на желанието
Този час е много неудобен при работен график и натоварен ден, но д-р Вити съветва винаги, когато имате възможност, да си отделите време един за друг именно в ранния следобед. Причината е, че някои мъже са по-сексуални сутрин, а някои жени – вечер, или обратното. Психоложката е категорична обаче, че дори партньорите да се разминават като времева активност, все пак се засичат някъде в средата на деня – около 15 часа. Тогава нивата на тестостерон при мъжете са в идеални граници, а при жените има излишък от кортизол, което ги прави активни.

Внимавайте какво похапвате
От основно значение за добрия секс може да се окаже и какво сте яли непосредствено преди това. Убийци на желанието се оказват млечните продукти, особено прясно мляко и сирене. Вредни са всякакви тежки храни, защото ни карат да се чувстваме отпаднали и сънливи. Ментата също се оказва недобро предложение особено за мъжете, защото намалява нивата на тестостерон. Затова пък може да заложите на магданоз и джинджифил. Магданозът е един от най-силните афродизиаци. Той действа стимулиращо и възбуждащо, дава енергия и сваля напрежението от изминалия ден. Джинджифилът е доказан антиоксидант със силно възбуждащо действие, укрепващ имунната система и подобряващ паметта.