Сигурно много мъже си задават този въпрос. Какви са разликите в усещанията или как изпитват оргазъм жените. Отговорите на тези въпроси са субективни, но все пак допирните точки са много.

Ето и какви са те:

Любовната игра е важна за жените, не само от психологична, но и от физиологична гледна точка.

Целувките, галенето на клитора и допирът до тялото на партньора, са "дразнения", които водят до увеличаване притока на кръв към вагината. Така тялото на жената се подготвя за акта. Усещането, което изпитват е свиване на корема ниско долу и леко пулсиране на зоната около клитора. Така може да се опише възбудата при жените.

Моментът, в който дамите не издържат на ласките и вече искат същинската част да започне, е най-силният момент на възбуда. Всичко след него повече дразни и носи неприятни усещания, отколкото увеличава усещането. За това и проникването е толкова желано.

В първия момент жената получава топли вълни и приятно усещане, което не може да се сравни с много други неща. Различните пози дават различно по сила усещане, защото пенисът влиза под различен ъгъл във влагалището.

Моментът, преди да достигнат до оргазъм, жените усещат това и по тази причина често дават наставления "по-бързо", "по-бавно", "не спирай" и пр. А оргазмът трае няколко секунди, в които тялото и ума сякаш се изстрелват в космоса. Усещат едно облекчение, примесено с невероятно удоволствие.

Най-силно се усеща в областта на корема, а понякога е съпроводено и с леко изтръпване на крайниците. Най-приятното безтегловно усещане.