Случвало ли ви се е да сънувате най-прекрасния сън и да не искате да се събуждате? Или пък да се опитвате отново да заспите, за да продължите да сънувате? А иска ли ви се да можехте да режисирате сънищата си, така че никога да не се събуждате от кошмари?

Ето няколко начина, с които може да контролирате сънищата си:

Дневник на сънищата

В него записвайте сънищата, които сте сънували и искате да сънувате отново.

Понякога човек се събужда посредата на приказен сън и му се иска отново да заспи, за да види края на историята, която въображението му подсъзнателно е създала. И иска да сънува същия сън отново и отново, защото му действа успокояващо и зареждащо, пише rozali.com

За целта първо трябва да не забравяте какво сте сънували. А това се случва почти веднага след събуждането - сънят и споменът за него изчезват безследно. Ето защо дръжте дневника си на нощното шкафче, така че още със събуждате да запишете съня си.

Бъдете детайлни и подробни. Опишете местата, цветовете, дребните елементи, всяко движение. Колкото по-описателни сте, толкова по-голям е шансът да сънувате отново този сън.

Преди лягане пък записвайте в дневника какъв сън искате да ви се присъни.

Опишете съня си много детайлно, с форми, образи, места. Използвайте рисунки. Напишете цял сценарий. Колкото по-подробно е описан сънят ви, толкова по голям е шансът мозъкът ви да ви го "прожектира" през нощта.

И всяка вечер препрочитайте "съня" си, представяйте си го и може скоро да го сънувате. А за не обърквате въображението си, преди лягане не гледайте телевизия и забравете за лаптопи, телефони и таблети. Само вие и дневника със сънища.

Как да "извикате" съня в съзнанието си?

Това е вид медитация и контролиране на дух и тяло. Когато лягате вечер, затворете очи и си представете образи от желания от вас сън. Представете си звуци, гласове, диалози, аромати. Опитайте да включите всичките си сетива в това да възпроизведете съня си, за да бъде възможно най-реален.

Защо да контролирате сънищата си?

Хубавите сънища безспорно ви карат да се чувствате по-щастливи, по-отпочинали, след като се събудите, по-мотивирани да започнете деня си със солидна доза енергия и позитивизъм.

КОнтролирайки сънищата си, може да ограничите и кошмарите, които тормозят всеки втори човек на планетата. Те прекъсват съня ви, карат ви да се чувствате потиснати, притеснени дали пък кошмарът не е вид предсказание за нещастие и от сорта.