Женските списания обръщат много внимание на съветите за секс и как да направим интимните ласки по вълнуващи. Те грабват читателите си със съвети за самия сексуален акт, но рядко казват какво трябва да се направи след като приключите с прелюдията в спалнята. Ние ще поправим тази грешка и ще ви разкрием какво в никакъв случай не трябва да правите след секс. Оказва се, че много от нас въобще не са наясно и почти всички правим грешки, които може всъщност да навредят на здравето ни. А не е ли именно то най-важното? Ето и грешките, които допускат повечето от нас:

Не ходите до тоалетна след секс

Не, не е нужно да тичате натам с пълна сила веднага след като любовната игра приключи, но все пак е препоръчително да уринирате след половия акт. Това е един от най-сигурните начини за предотвратяване на инфекции. Въпреки това никой не ви кара да висите в тоалетната моментално, ако не ви се ходи. Все пак е добре да я посетите 20 минути или пък до час след края на палуването ви.

Не се гушкате с половинката си

Случвало ли ви се е след секс веднага да обърнете гръб на половинката си и да заспите? Ще се наложи да преразгледате приоритетите си, защото учените откриха, че прегръдките след секс са необходими за засилване на връзката с партньора. И това не опира само до хормона окситоцин, който се произвежда по време на прегръдка. Изследователи от университета в Торонто са провели експеримент, при който са установили, че именно гушкането спомага за пълната удовлетвореност от сексуалния акт. Двойките, които се прегръщат, галят и целуват след секс, са много по-доволни от интимния си живот от тези, които заспиват веднага.

Не се миете

Както при ходенето до тоалетната, това не означава, че моментално трябва да тичате под душа, отмивайки миризмата на любимото си същество. Все пак обаче е добре да спазвате хигиена, а няма нищо по-хубаво от горещ душ след правене на любов.

Не миете добре остатъците от лубрикант

Много е важно да мислите за тялото си и да се грижите за него. Ако вашата миклофлора реагира чувствително на лубриканти например, не забравяйте старателно да измиете влагалището си.

Не проверявате презерватива

Те не дават 100% гаранция за защита срещу генитални инфекции или бременност, надяваме се да знаете това. Ето защо, ако сте избрали именно това предпазно средство, е добре да се уверите, че презервативът не е бил скъсан. Дори и все пак това нещо да се случи, не се панирайте. Направете си нужните изследвания и се уверете, че всичко е наред.

Отивате на „втори рунд“ въпреки паренето

Ако усещате леко парене във влагалището след секс и си мислете, че все пак това не е проблем да го направите отново, то грешите. По-добре е, ако усетите дискомфорт между краката си, да изчакате, докато той изчезне напълно, защото в противен случай рискувате да не се насладите достатъчно на следващия път.

Спане в секси бельо

Да, изглеждате много по-секси, ако сте с корсет или дантелени бикини, не спорим. След секс се чувствате толкова уморени, че просто искате да се обърнете на някоя страна и да заспите. Лекарите обаче препоръчват след сексуални игри да си сложите едни обикновени памучни гащи и да заспите с тях. Дантелените, сатенени или полиестерни бикини не са подходящи за спане. „След секс кожата ви е топла и влажна“, припомня гинекологът Лесли Пейдж, „от пот, влагалищно течение и сперма“. Синтетичното бельо задържа влагата и увеличава риска от инфекции. Гениталите ви също трябва да дишат.

Не миете секс играчките си

Ако използвате секс играчки в леглото, то не забравяйте да ги измиете веднага след употреба. Точно като чаша чай. Не позволявайте на бактериите да си намерят постоянно убежище там.

jenata.blitz.bg