Какъв трябва да бъде идеалният интимен живот? Вероятно всеки има свой отговор на този въпрос. Важно е да обсъдиш тази тема с партньора си, а не да даваш само собствената си гледна точка.

Ето и какво казват сексолозите за пълноценния интимен живот:

1: Създайте си списък с желания

Включете в списъка всички фантазии, интереси и необичайни пози, които предпочитате. Всеки път, когато усетите, че рутината ви завладява, изпробвайте по нещо от този списък. Например: секс в басейна, всички пози от Кама Сутра и други, пише Cosmopolitan.bg.

2: Изучете темата

Винаги е полезно да научите нещо ново за способностите на тялото си. Благодарение на интернет и на специалните секс курсове това се превръща в лесна задача.

3: Погрижи се за себе си

Тук не става въпрос само за удоволствие, но и за хигиената и здравето на „долния етаж“.

4: Забравете за телефоните

Много хора използват телефоните си по време на секс. Ако и вие не можете да се разделите с любимите устройства, помислете над това какво удоволствие губите, ровейки в социалните мрежи. В леглото няма място за телефони!

5: Говорете си за секс

Важно е да знаете какво иска всеки от вас в леглото. По този начин ще получите много повече. Не се подигравай с фантазиите му, но не позволявай той да се подиграва с твоите.

6: Премахнете всичко ненужно от спалнята

Понякога бъркотията в спалнята може да повлияе на либидото ви. Премахнете всичко ненужно и направете малко освежаване. Може да смените само завивките или да си купите нова спалня, да запалите свещи и да пуснете приятна музика. Изборът е изцяло ваш.

7: Прекарвайте повече време заедно

Колкото по-често имате контакт помежду си, толкова по-често ще имате желание за секс, особено ако сте заедно от дълго време и сте се отдали на рутината.