Мъжкото достойнство винаги е било обект на интерес както от страна на женската половина на човечеството, така и от учените. Благодарение на тяхната наблюдателност поназнайваме за някой и друг интересен детайл, свързан с този така потребен и жизнеоутвърждаващ инструмент. Сред особено интригуващите детайли около пениса, който винаги е вълнувал дамите обаче, е неговата величествена форма, намерила израз в творчеството на редица именити представители на изкуството и инженерната мисъл от древността до днес. Независимо от начина, по който художници и скултори изразявали преклонението си пред Негово величество фалоса, представителите на науката днес са категорични – половият член може да се похвали не с една, а с цели пет разновидности според очертанията, с които природата го е дарила. Нека да ги видим:

1. Банан
Този тип пенис е по-тънък в основата, разширява се леко по средата, и отново се стеснява към върха. Достойнства: Характерна за този пенис е малката глава, което е гаранция за липсата на какъвто и да било дискомфорт при проникването. В същото време дебелината на ствола усилва насладата от проникването.

2. Чадър
Този тип пенис е познат още и под названието "гъба" – характеризира се с тънък и равен ствол и голяма, обширна глава. Достойнства: В сексуално отношение този вид пенис се счита за силно стимулиращ, тъй като голямата глава осигурява повече дразнене и удоволствие. При жени с тесни влагалища обаче може да причини дискомфорт. В такива случаи е препоръчителна честата смяна на позите, както и редовното използване на лубрикант.

3. Скоба
Леко закривените наляво или надясно пениси са често срещано явление, което в никакъв случай не бива да безпокои нито мъжете, нито жените. Достойнства: В случай, че кривината е леко изразена, за предпочитане е практикуване на мисионерска и сходни на нея пози. Те улесняват директното проникване. При останалите пози може да има дискомфорт. От друга страна, тази форма на пениса дава възможност за достигане и стимулиране на G-точката. 

4. Химикалка
Както подсказва името, този пенис има формата на химикалка – равно, право, не особено дебело, а върхът му е заострен. Достойнства: Качествата на този тип форма са много, тъй като позволява проникване без дискомфорт. Мъжете с такъв пенис спокойно могат да задоволяват половинките си чрез практикуването на всякакви пози. Благодарение на тесния връх пък тази форма е идеална за анален секс - проникването е лесно, по-малко болезнено и без следа от дискомфорт.

5. Показалец
Този тип пенис е характерен с ширината в основата си. Колкото повече нагоре се отива, толкова повече се стеснява. Достойнства: Формата тип Показалец е подходяща за всякакъв вид поза. Не създава дискомфорт и предлага невероятно удоволствие на жената. Разбира се, това зависи и от анатомията на жената. 

 
Както виждате, всеки пенис, независимо от големина и форма, може да се похвали със свои предимства и качества. Но това, което е по-важно за един перфектен сексуален живот, е отношението между партньорите, доверието и желанието взаимно да изследват телата си и един на друг да си доставят физическа наслада от взаимното съприкосновение.