Нека разгледаме 4-те причини, които правят бившия ни най-желаната дестинация за будните нощи в леглото на настоящия:

1. Съсипа живота ми, но ми е дал и най-хубавите моменти

Раздялата ви толкова силно те е разтърсила, че си намерила първият възможен, който да утеши болката, или поне да я направи по-лека. И сега, спасителната сламка, за която си се хванала, по никакъв начин не може да се мери с този, който те нарани. В тъжните моменти излизат само щастливите спомени, пише актуално. Когато сегашната ти връзка не ти достига, мислено изживяваш някое приключение с призрака от миналото ти.

2. Усмивката му ме успокоява

Скандалите с настоящата ти половинка идват в повече. Искаш да изчезнеш някъде за кратко, на място, на което няма нищо. Никой не говори и тишината завива тялото ти. Единственото, което искаш да видиш е лицето му и как ти се усмихва. Отваряш очи и вече си спокойна.

3. Мислите ми не нараняват никой

Никой не може да разбере какво се върти в главата ти, да надникне в съзнанието ти и да открие някой друг вътре. Една перфектна среща, едно скрито приключение, в което участвате само ти и спомените ти. Не правиш нищо нередно и не нараняваш човека до себе си. Една нирвана, която ти помага да избягаш и същевременно да си на едно и също място.

4. Все още е най-добрият ти приятел

Колкото и зле да е приключила връзката ви, не можеш да отречеш, че той е бил най-близкият ти приятел. Всеки страда, когато загуби приятел. Този случай не е по-различен. Изпитваш нужда да поговориш с него, да разбереш как е и какво се случва с живота му. Все пак той винаги те е разбирал, защо да не те разбере и сега?