Известни са ви всички негативни неща, свързани с ползването на презервативи: намаляват чувствителността, неприятни са на допир, имат странен мирис и още много други. Но като се има предвид, че лечението на инфекция или появата на нежелана бременност е още по-неприятно, по-добре е да преодолеете недоволството си от негативите на презерватива.

Ето как да спрете да възприемате презервативите като пречка:

1. Срещу инфекции - само с презерватив

Презервативите са единственото сигурно предпазно средство срещу инфекции, лечението, на които е дълго и скъпо (а папилома вирусът може дa доведе и до много сериозни състояния), така че ако някой от партньорите откаже да си сложи презерватив, секс няма да има.

2. Презервативът трябва да е неизменна част от сексуалния ви живот

Презервативът не трябва да бъде пречка за сексуалния ви живот. Най-важното е да изберете правилния модел и размер. Може да бъде неприятно, само ако не е подбран правилно по вид или размер, пише flagman.bg. Прекалено големият или малък презерватив може да убие цялото удоволствие, а правилният – само може да го засили.

3. Правилното поставяне е много съществено

Това се отнася повече за мъжете, въпреки че, ако жената постави презерватива на пениса му, също ще се получи доста секси.