Жена се качи на борда на самолет със специално обучено мини конче. Преди това пътничката е получила позволение от американска авиокомпания, предава Sky News.

Понито Фред, специално тренирано от своя дресьор Рониа Фроесе се качило на самолета от летището в Мичиган, при това облечено в специален костюм на супергерой и било оборудвано със своя собствена чанта. Двамата излетели за Тексас, откъдето се прехвърлили на полет за Онтарио, Калифорния.

Докато други пътници често се затрудняват с това да убедят служителите по летищата да допуснат хамстерите и папагалите им на борда на самолета, според Фроесе те не са имали нищо против тя да пътува със своето пони – при това в първа класа. Тя дори благодарила на служителите на летището в свое съобщение в социалната мрежа Facebook.

Въпреки това не се знае дали кончето отново ще може да пътува в самолет, тъй като американското министерство на транпспорта  обмисля да наложи по-строги ограничения за пътуването с животни. Причината за това са големият брой оплаквания. Някои авиолинии вече прилагат такива ограничения, като една от тях наскоро забрани пътуването с животни за „емоционална подкрепа“.