Най-малко 12 пакистански войници загинаха днес, след като поне 4 от вагоните на влак паднаха в канал в резултат на срутване на мост в провинция Пенджаб в Пакистан, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Армията заяви, че влакът е дерайлирал край град Гуджранвала.

Спасени са 80 пътници, петима от които са били ранени. По думите на военен говорител при катастрофата са загинали 12 военнослужещи, включително командирът на подразделението.

Спасителната операция продължава. По-рано представители на армията и правителството казаха, че влакът е превозвал войници от провинция Синд.

По думите им стотици военнослужещи са се включили в спасителната операция, а специалисти от въоръжените сили са започнали да проверяват моста, за да установят причината за рухването. Те заявиха, че някои от офицерите са пътували със семействата си.

По телевизията бяха излъчени кадри, показващи войници и цивилни служители, участващи в спасителните дейности, и кръжащи над мястото хеликоптери. Виждаше се как войници чупят прозорците на влака и вадят пътници отвътре.

Говорител на пакистанските железници каза, че друг пътнически влак, превозващ стотици хора, е минал по същия мост около 90 минути преди това.

Засега властите предполагат, че става дума за злополука, но разследването продължава.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg