283 997 са новите случаи на заразени с COVID-19 в света през последното денонощие, като жертвите са  6150.

Така общо случаите по света вече са  15 762 053, а смъртните случаи 639 273.

Някои страни започнаха да връщат част от ограничителните мерки заради нови случаи.  Втори човек се оказа заразен във Виетнам, което е прецедент от три месеца. Поради тази причина властите на Дананг в Централен Виетнам забраниха събиранията на над 30 души на обществени места, както и спортни, културни и религиозни събития в града с население 1,1 милиона души. Увеселителните паркове, козметичните салони, баровете и клубовете са затворени.

Китай съобщи за 46 потвърдени нови случая на зараза с новия коронавирус за последното денонощие, предаде Асошиейтед прес. Това е рекорд в денонощния брой на заразите за последния месец.

Северна Корея пък съобщи за първи предполагаем случай на коронавирус, предаде Ройтерс. Предполагаемият случай е открит у човек, върнал се в Северна Корея на 19 юли, като пресякъл незаконно демаркационната линия с Южна Корея.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун свика вчера извънредно заседание на политбюрото на Корейската трудова партия.

Малко по-късно Северна Корея (КНДР) въведе режим на строга карантина в град Кесон, за да предотврати разпространението на коронавируса. Карантинният режим в града е бил въведен още на 24 юли.

Потенциалният заразен е поставен в режим на строга изолация. Данните от направените му тестове обаче не позволяват да се установи дали наистина е заразен.