Най-богатият човек в света - основателят на "Амазон" Джеф Безос, обвини "Нешънъл Инкауийърър", че се е опитвал да го изнудва с негови голи снимки. Таблоидът поискал пари, за да не пуска пикантни фотоси на Безос, изпратени до бившата телевизионна звезда Лорън Санчез, с която милиардерът има връзка, предаде Нова.

Преди това изданието, чиито собственик е близък на президента Тръмп, публикува пикантни SMS-и, писани от Безос. Сега обаче е поискало милиардерът да направи публично изявление в тяхна полза, в което да каже, че Амазон няма никакви данни или основание са подозира, че отразяването от American Media е било политически мотивирано или повлияно от политически сили".

Джеф Безос и съпругата му се разведоха след 25 години брак. В деня, в който новината беше официално съобщена, "Нешънъл Инкуайърър" разкри връзката между милиардера и Лорин Санчес и се похвали, че има техни интимни текстови съобщения. Безос нае Гавин де Бекер, експерт по сигурността на връзките с обществеността, който да разследва как таблоидът се е сдобил с личната информация. Де Бекер докладва, че публикацията на таблоида е била политически мотивирана.

А притежаваният от милиардера "Вашингтон поуст" продължава да разследва връзки на президента Тръмп с Русия.