Осем души бяха застреляни при поредица от атаки срещу салони за спа с минерални извори в Атланта. Шест от жертвите са жени от азиатски произход. Арестуван е мъж, заподозрян за стрелбите в Южна Джорджия, съобщи полицията.

Въпреки че властите отказаха да предложат възможен мотив за насилието, нападенията накараха отдела за борба с тероризма на полицейското управление в Ню Йорк да обяви разполагането на допълнителни патрули в азиатските общности там като предпазна мярка.

Кръвопролитието в Джорджия започна около 17 часа  местно време,  четирима души са били убити, а друг бил ранен при стрелба в азиатския масаж Young’s в окръг Чероки, на около 40 мили северно от Атланта, каза капитан Джей Бейкър от шерифския отдел на окръг Чероки пред Reuters.

Две жени от азиатски произход са били сред загиналите, сред тях са още мъж и жена, каза Бейкър, добавяйки, че оцелялата жертва е испанка.

В Атланта, столицата на щата, полицаи отговарят на сигнал за обир малко преди 18:00. пристигна в салона за красота Gold Spa и откри три жени, застреляни до смърт, съобщи шефът на полицията Родни Брайънт пред репортери.