Българският генерален консул в Лос Анджелис Веселин Вълчев, както и консулът ни Евгения Иванова живеят в сградата, която пламна в сряда сутринта в Уестсайд, Лос Анджелис. Двата апартамента, собственост на българската държава, са на 4-ти етаж, а огънят е избухнал на шести. „Сградата, в която живеем гори, два апартамента под нас. Евакуирахме се, всичко е наред.“, написа той във Фейсбук.

Пред BG VOICE Вълчев уточни, че генералното консулство работи нормално, въпреки някои улици, които са затворени в района заради противопожарните коли. Той уточни, че не е имало скачащи хора от горящата сграда каквато беше първоначалната информация. Едно момче се беше показало от прозореца на шестия етаж, но пожарникарите успяха да го свалят със стълба, обясни Вълчев.

Осем души са пострадали вследствие на пожара, сред тях е и тримесечно бебе. Двама са в критично състояние. Повечето са с обгазявания от огъня. Четири хеликоптера на пожарната служба успяха да евакуират десетки обитатели на горящата сграда. Те отрекоха първоначалните сведения от очевидци, че хора са скачали от прозорците на високите етажи. Започнало е разследване. Подозират умишлен палеж. Силният вятър в района, достигащ 55 км/час допълнително е разгорял огъня.

Голям пожар в Лос Анджелис, хора скачат от прозорцитеПричината за пожара засега не е известна