Всички четем отзивите на клиентите на всеки сайт за онлайн пазаруване, нали? Тe ни дават по-добра представа за това доколко е надеждна услугата и, разбира се, качеството на продуктите. 

За продавачите рейтингът, който им оставят потребителите, е форма на реклама. И затова те се стараят клиентите винаги да са доволни и да показват това.

Лошият отзив на една клиентка обаче накара продавач в онлайн магазин в Китай да стане наистина отмъстителен. Той измина около 850 км, за да накара клиентката си да съжалява за ниския рейтинг, който му е дала.

Шао Дай си купува дрехи на стойност 300 юана от онлайн магазина на Alibaba - Taobao. Тъй като поръчката ѝ не е изпратена в рамките на три дни, както пише, това я подтиква да се оплаче.

Резултатът от оплакването води дотам, че продавачът Джан загубва 12 точки в рейтинга на сайта, което страшно много го ядосва. Освен заплахи обаче, той предприема още по-драстични мерки.

Няколко дни по-късно, когато клиентката отива, за да вземе поръчката си от съответния пункт, Джан вече я чака на място, за да "я научи на урок". Той започва да я бие, за да я накаже за ниския рейтинг, който му е дала. А инцидентът става обществено достояние, тъй като е записан от камери за видеонаблюдение, които се намират в близост до разразилата се драма.

Яростта на продавача е толкова голяма, че ударите му стават причина момичето да влезе в болница със сътресение на мозъка. Жената вече се възстановява, а според Zhengzhou Evening Post, Джан е задържан за 10 дни от полицията, пише Storypick.