Най-големият внук на кралица Елизабет Втора - Питър Филипс, се раздели със съпругата си Отъм след 12 години брак, пише „Дейли мейл”. 42-годишният Филипс казал, че е шокиран от разпадането на семейството му, предаде БГНЕС.

Близки на Отъм, която е сред фаворитките на Елизабет Втора, твърдят, че подобно на Меган Маркъл, тя иска да се върне в Канада.

Има спекулации, че решението на Хари и Меган да напуснат задълженията си към короната и да изберат по-усамотен живот може да е повлияло за разпадането на брака на Питър и Отъм.

Питър Филипс, който е син на дъщерята на кралицата - принцеса Ана, не очаквал подобно искане от съпругата си. Той бил шокиран, а кралицата била разочарована.

Питър и Отъм имат две деца. Савана на 9 години и Айла на 7. Те имат двойно гражданство, британско от баща им и канадско от Отъм.

Отъм е бивша пиарка, родена е в Монреал. Запознала се с Питър Филипс по време на състезание от Формула 1 в града, като и двамата били на работа.

Двойката предизвика критики, след като продаде снимките от сватбата си през 2008 г. на списание Hello!, за което се предполага, че са взели 500 000 лири.