Досега разследващите държат на версията за самоубийство на милиардера Дмитрий Босов. По предварителна информация той е починал около четири часа сутринта.

Сутринта, съпругата му (това е втори брак за Босов) не видяла съпруга си у дома, но реагира ласпокойно на това. Известно е, че бизнесменът ставал рано. Парцелът около къщата му е голям, не само къщата се намира върху него, но и сградата за фитнес с хокейна кутия, където Босов често прекарвал време. Точно преди вечеря, съпругата се разтревожила и се обадила на мъжа си, но той не отговорил на обажданията.

Когато бил обявен режимът за самоизолация, Босов взел това сериозно и освободил част от обслужващия персонал, който работел в къщата му. Останали само осем охрани и няколко служители. Охраната е отишла във фитнес салона, сградата била заключена. След като разбили вратата, те намерили вътре тяло.

Служители на SK заявиха, че на пръв поглед ситуацията изглежда като самоубийство. На обичайния въпрос в подобни случаи следователят попитал жена му дали някой е заплашвал починалия, тя отговорила буквално: "Никой не би посмял да го заплашва."

Дмитрий Босов беше президент на групата Alltek. Членът на Sibanthracite е световен лидер в производството на антрацит. Списание "Форбс" оцени финансовото състояние на Босов на малко над милиард долара; той беше 86-и в списъка на най-богатите хора в Русия.

Намериха мъртъв руския милиардер Дмитрий БосовДо тялото му е намерен пистолет Glock