52-годишен милиардер Дмитрий Босов е намерен мъртъв в района на Москва, като става въпрос за самоубийство. 

Тялото му е намерено от неговата съпруга в село Усово. Тя е разкрила, че той е пристигнал в резиденцията си, за да посети собствения си оздравителен комплекс, който се намира на нейна територия.

До починалият имало пистолет Glock. Дмитрий е починал от огнестрелна рана, а в момента тече оглед, разпитват се близки и се установяват обстоятелствата и причините за инцидента.

Починалият бизнесмен беше в списъка на Forbes. Той беше и най-големият акционер и ръководител на съвета на директорите на групата ALLTEK, контролиращ групата Sibanthracite, световен лидер в производството и износа на антрацит и най-големият производител на металургични въглища в Русия и съсобственик на управляващата компания Vostokugol.

През 2019 г. контразузнаването повдигна обвинения срещу Босов по повод работата на една от компаниите в структурите на "Востокуголь".

Тази група той контролираше съвместно с Александър Исаев, който бе изгонен на 6 април заради "огромни злоупотреби и кражба от поверената му част от бизнеса". Само три седмици по-късно Исаев бе назначен да ръководи едно от най-мащабните в света находища на въглища в света - Елгинското находище, където се смята, че има 2.2 млрд. тона въглища.