Заради резкия скок в броя на заболелите от коронавирус във Великобритания и Ирландия, САЩ разшириха забраната за влизане на чужденци в страната.

От утре всички, които 14 дни преди датата на влизане са били на територията на двете страни, няма да бъдат допускани. Изключение ще правят чуждите граждани с право на постоянно пребиваване, съпрузи на американски граждани, родители на американци под 21-годишна възраст, държавни лица и хора, търсещи убежище, пише БТВ.

Българите, които желаят да пътуват до САЩ през Лондон, ще трябва да изберат алтернативен маршрут, тъй като няма да бъдат допуснати да продължат пътуването си, съветват от външното ни министерство.

В Ню Йорк бяха затворени баровете, ресторантите и кината. Американските власти посъветваха хората да не се събират повече от 50 души на едно място.

"Няма недостиг. Нямаме недостиг, въпреки че хората купуват 3 до 5 пъти повече от това, което нормално купуват. Ще бъде така дълго време. Има повишено търсене. Когато премине всичко това, ще видите цифрите. Има повишено търсене, което много хора, включително и аз, не сме виждали. Но това ще премине. Ние знаем, че ще преодолеем тази криза", заяви Доналд Тръмп.