Софи Григоар Трюдо, съпруга на премиера на Канада Джъстин Трюдо, е дала положителна проба за коронавируса, се казва в изявление на кабинета на премиера.

„Тя се чувства добре, приема всички препоръчани предпазни мерки и симптомите й остават леки“, се казва още в изявлението.

По-рано вчера Джъстин Трюдо обяви, че той, съпругата му и трите им деца, са се изолирали доброволно в резиденцията на премиера в Отава, докато чакат резултата от теста. Г-н Трюдо продължава да изпълнява повечето си служебни задължения, въпреки че срещите му са се превърнали в конферентни разговори и той отсъства от Камарата на общините. Той разговаря с няколко световни лидери през деня, включително с президента Тръмп.

По съвет на лекарите, Трюдо ще продължи да работи вкъщи през следващите 14 дни, въпреки че той показва никакви симптоми, посочиха от правителствената служба. 

По-рано през деня правителството заяви, че г-жа Трюдо се е почувствала зле след завръщането си от пътуване до Великобритания. Лекарите са решили да направят тест за коронавирус.