Четвърти служител от правоохранителните органи, участвал в отбраната на Капитолия на 6 януари тази година, се е самоубил. Това съобщи днес онлайн изданието "Хил", като се позова на говорител на вашингтонската полиция.

Полицаят Кайл ДеФрейтаг, работил в управлението на столичната полиция от ноември 2016 г., е бил намерен мъртъв на 10 юли. Полицията потвърди, че 26-годишният ДеФрейтаг е сред полицаите, изпратени до Капитолия във връзка са нападението от тълпа привърженици на експрезидента Доналд Тръмп.

Вашингтонският клон на телевизионния канал Си Би ЕС първи съобщи, че Кайл ДеФрейтаг се е самоубил миналия месец, отбеляза "Хил".

Тази новина идва в деня, когато представители на полицейското управление на метрополията потвърдиха смъртта след самоубийство на трети полицай, участвал в отбраната на сградата на Конгреса.

Вчера бе съобщено, че полицай Гънтър Хашида е бил намерен мъртъв в дома си миналия четвъртък. Хашида е починал два дни след като четирима полицаи и охранители на Капитолия дадоха драматични показания пред комисия към Камарата на представителите, разследваща събитията на 6 януари.

Те казаха, че събитията на тази дата са нанесли тежки душевни рани на защитниците на сградата.

Служителят от полицейското управление към Конгреса Хауард Либънгуд и служителят от столичното полицейско управление Джефри Смит се самоубиха няколко дни след 9 януари, припомни онлайн изданието "Хил".