Скандалът с Майкъл Джексън се разраства все повече, само дни след излизането на филма на HBO "Да напуснеш Невърленд", който съдържа ужасяващи разкрития за живота на Краля на попа.

Този път по случая с насилените от покойната знаменитост деца проговярат и съдебни заседатели.

Припомняме ви, че музикалната легенда беше обвинена публично от двама мъже, че ги е насилвал, когато са били едва на около 10-годишна възраст, а един от тях дори разкри, че Джексън го е принудил да се омъжат по време на бутафорна сватбена церемония.

Очаквано, семейството на Краля на попа отрече всякакви подобни твърдения, дори в момента се води дело срещу HBO.

Историята става още по-заплетена, след като в нея се намесват и съдебни заседатели. Същите онези съдебни заседатели, които оправдават Джкесън през 2005 година и не го признават за виновен в насилването на деца.

Тогава ключова роля изиграват показанията на Уейд Робсъв - единият от двамата мъже, които този път открито говорят за упражненото върху тях насилие от страна на Джексън. През 2005 тогавашният младеж отхвърля подобни твърдения, а това служи като солидна основа, върху която да стъпи защитата.

Един от съдебните заседатели - Рей Хълтман, днес твърди, че макар и съдът да е решил да оправдае Краля на попа, той винаги е вярвал, че е насилник.

"Тогава вярвах, че е насилвал деца. Накарах останалите съдебни заседатели да разберат, че напускам онази стая с ясното съзнание, че Джако е насилник на деца. Знаех през цялото време, че тогава Робсън не казва истината. Е, сега я казва", споделя Хълтман пред The Inside Edition.

Други съдебни заседатели обаче застават твърдо зад позицията, че Майкъл Джексън е невинен. Задават логичните въпроси: Защо сега, когато той не е тук да се защити? Няма достатъчно доказателства, които да сочат, че е виновен, че е извършил всички онези неща, в които го обвиняват.

И в момента идва ред на кризисния PR. Семейството на Джексън не само отрича твърденията, не само съди до дупка HBO и иска 100 млн. долара, те правят и нещо друго, в опит да отклонят вниманието от скандала и да запазят името на Майкъл Джексън неопетнено.

В деня на премиерата на "Да напуснеш Невърленд" семейство Джексън излъчи един от концертите на музикалната легенда и то точно в същия час. Времетраенето на записа било точно толкова, колкото и на документалния филм на HBO.

По време на излъчването на втората част от филма, семейството на Краля на попа публикуваха друг концерт, отново в опит да привлекат вниманието на феновете към една по-светла страна на Джексън.

Адвокатът на семейството разказа в сутрешния блок на CBS, че тези обвинения в сексуално насилие над деца идват от "двама души, чиито показания са били тотално различни под съдебна клетва". Въпросът е: Кога са излъгали?

Самият Майкъл Джексън упорито отрича всички обвинения, хвърлени върху него преди смъртта му през 2009 г.Филм показва другото лице на Майкъл Джексън: Насилник, омъжил се за малолетен (СНИМКИ)Кралят на попа – обвинен отново в сексуален тормоз