Холивудските звезди имат своите демони. Някои ги борят с алкохол, други с наркотици... Трети не успяват да ги преборят и слагат край на живота си. Четвърти обаче превръщат себе си в демони и се поддават на онова, което мнозина биха нарекли чудовищно.

Един от тях е не кой да е, а Кралят на попа - Майкъл Джексън. Легендата системно малтретирал деца и дал "годежен пръстен" на малко момче, ако се отзовава на сексуалните му подбуди. Поне такива са твърденията, а обвиненията са над 10.

Джеймс Сейфчък прави скандални разкрития в новата документална поредица на HBO - "Да напуснеш Невърленд". Момчето, което тогава е едва на 10-годишна възраст, участва в бутафорна сватбена церемония между него и Майкъл Джексън и то против своята воля. "Бляскавата" церемония се случила в спалня на Джако.

Твърденията звучат потресаващо. По онова време обаче нищо не изглеждало така, сякаш Сейфчък прави нещо против волята си.

Причината е, че малкото момче е било манипулирано емоционално и е боготворил Краля на попа. Затова "сватбата" и обещаният пръстен с диаманти били може би най-прекрасното нещо, случило се на 10-годишния Джеймс Сейфчък.

"Бяхме напълно влюбени по онова време. Когато не бях с него, мислех за него. Чувствах се страхотно, когато се обаждаше", разказва Джеймс във филма, цитиран от Inside Edition.

И като едни истински влюбени отишли заедно до няколко бижутерски магазина, за да купят сватбен пръстен. Често правели така - обикаляли бижутериите и се престрували, че пазаруват скъпоценности за някоя жена. Това, разбира се, било параван. Държали се като женена двойка - нещо почти официално (и напълно нелегално) след бутафорната сватбена церемония.

Великолепното имение "Невърленд" - ужасът на малолетните "приятели" на Джексън

Сейфчък разказва, че Кралят на попа ги водел в различни стаи, в които да могат да се усамотят - тавански стаи, киносалони, спални…

Историята става още по-зловеща. Семействата на жертвите също били вкарани в чаровния капан на покойната знаменитост. Приемали го като свой син. Приемали го в дома си. Вечерял на масата им. Спял с децата им. Без да подозират.

Постепенно семейството на Сейфчък било държано все по-далеч и по-далеч от младежа. Стаята им в имението постепенно отивала в другия край на "Невърленд" - далеч от сина им.

"Да напуснеш Невърленд" е поредица, която разглежда огромния брой обвинения в сексуален тормоз, хвърлени върху Майкъл Джексън. До 2009 година се смята, че Кралят на попа е свързан с над 15 случая на насилие над малолетни.

Очаквано, лентата на HBO предизвиква широк отзвук. Много знаменитости се обявиха в подкрепа на покойната звезда и заявиха, че лентата е едностранчива, а фактите - манипулирани и неверни.

Семейството му отрича напълно обвиненията и са завели дело срещу HBO на стойност 100 млн. долара.

Превод и редакция: TrafficNews