Рекорд на ваксинирани за ден в Гърция. 92 404 ваксинации са направени вчера в съседката ни, като първа доза са поставили 35 895 души. Ще бъдат раздадени безплатни тестове на гражданите, съобщават гръцките медии.

Гражданите ще имат право на безплатен тест, който ще получат до 12 декември. Целта на раздаването на тестове е да се направи по-добра епидемиологична картина на страната и да се избегне разпространението на вируса по време на Коледните празници, а след Нова година гражданите ще имат право да получат по още един безплатен тест.

Насърчават се гражданите да си направят тест до 12 декември, за да може да се ограничи вирусът в периода на празниците, ако е възможно.

Целта на правителството е запазване на стабилността на епидемиологичните показатели, като се надяват до края на декември да бъдат направени три милиона ваксинации, които включват първа и трета доза.

В момента от интензивна грижа се нуждаят 715 души, ако броят им нарасне още повече, натискът над здравната система отново ще извади на преден план предприемането на нови мерки.