В Одеса в резултат на ракетен удар, който руската армия нанесе по града вечерта на 25 март, има данни за ранени и нанесени щети по гражданската инфраструктура. Това съобщава УНИАН, като цитира Олег Кипер, началник на Одеската областна военна администрация (OBA).

"Към момента има три ранени жени. За щастие ранените им не са тежки. Има щети по гражданската инфраструктура, счупено е стъкло. Всички съответни служби работят", каза служителят.

По думите му в Одеса към 19:00 часа повече от 300 хиляди абонати нямат ток.

"Специалистите правят всичко възможно и невъзможно, за да върнат светлината в домовете на жителите на Одеса. Ние оставаме спокойни, зареждаме нашите захранващи банки и вярваме в украинските въоръжени сили", подчерта Кипер.

По-късно Южните отбранителни сили уточниха, че ранените са четирима. Отбелязва се, че руснаците са ударили зоната за отдих на Одеса с двоен удар по балистична траектория. Разрушени са две сгради, изпочупени са стъкла на къщи наоколо.

Припомняме, и по-рано през деня руските окупационни войски отново нанесоха ракетен удар по Украйна. По-специално, нашествениците обстрелваха Одеса.

Военновъздушните сили на украинските въоръжени сили съобщиха за ударена ракета към града. Няколко минути по-късно в Одеса прогърмя мощен взрив, а след малко се чу още един. Освен това военните съобщиха за ракета в района на Кировоград, насочена към Кременчуг. Впоследствие се появи информация за целта за Полтава.