Само дни след като се навърши година от смъртта на Пол Уокър една от колите, които той кара в „Бързи и Яростни“, е пусната за продажба. Става въпрос за този син Nissan Skyline GT-R R34 от четвъртата част на филма.

Nissan Skyline GT-R R34

Това е един от деветте екземпляра Skyline, използвани за снимките и е напълно оригинален, като останалите бройки са реплики, направени единствено за каскадите и са били изградени върху шасита на VW Beetle.

Nissan Skyline GT-R R34

Двигателят на този Skyline е 6-цилиндров 2,6-литров би-турбо мотор с предноразположен интеркулер Turbonetics. Той генерира 550 к.с., предавани към двете оси през 6-степенна ръчна скоростна кутия Getrag. Софтуерно мощността може да бъде увеличена над 1000 к.с.

Nissan Skyline GT-R R34

Колата е с богат набор от подобрения, като например по-къси NISMO пружини, поръчков ролкейдж, NISMO генерация, спирачки Rotora, джанти Volk Racing, титаниеви разпънки ARC, както броня и странични прагове NISMO Version II.

Nissan Skyline GT-R R34

Отвътре има аудио система Sony, поръчков хед-ъп дисплей, спортни педали NISMO V-Spec, МОМО волан с алкантара, OMP седалки и 5-точкови колани, като задните седалки се премахнати.

Nissan Skyline GT-R R34

В момента колата се намира в Мюнхен, като въпросният Nissan Skyline GT-R R34 е навъртял само 6000 км и според обявата цената му е между 750 000 евро и 5 млн. евро. Последната цифра е малко стряскащ...

ТrafficNews.bg