Принц Чарлз ще поеме разходите на Хари и Меган за една година. Издръжката на херцозите на Съсекс ще идва от личните средства на наследника на британския престол, а не от доходите, които той всяка година получава от херцогството Корнуол, пише "Телеграф".

След сватбата му с американската актриса Меган Малкъл през май 2018 г. принц Хари е получавал от баща си около 2,5 милиона паунда /3,3 милиона долара/ годишно, което е покривало около 95 процента от разходите на младото семейство, сочат данни на BBC.

След като се установят в Канада, Хари и Меган ще се лишат от официалните си задължения към кралското семейство и съпътстващите ги привилегии, както и държавно финансиране. Те ще трябва да плащат за услугите на помощен персонал /около 1,3 милиона долара годишно/, за задграничните си пътувания и за дом извън пределите на Великобритания.

Официално: Принц Хари и Меган се разделят с кралските си титлиДнес Елизабет II напусна имението Сандрингам, увита в дебели шалове и шофирайки лично „Ленд Роувъра” си

Най-голямото перо в разходите на младото семейство ще бъде за охрана, която ще трябва да им бъде предоставена или от властите в Канада, или от частни фирми. По-рано Бъкингамският дворец отказа да коментира кой ще охранява принц Хари и семейството му.

Елизабет II: Оттеглянето на Хари и Меган е подготвяно от месециМладото семейство ще трябва да върне на хазната 2,4 милиона лири