Приложението за онлайн запознанства Tinder въвежда нови опции за сигурност на потребителите, включително и паник бутон, предаде „Би Би Си“. 

Новите функции позволяват на всеки потребител да съхрани информация за човека, с който се е запознал, да оповести кога ще се състои срещата с него и да предава в реално време локацията си. Паник бутонът може незабавно да изпрати всички данни до спешна помощ. Лицево разпознаване пък ще помогне за намаляването на броя потребители, използващи фалшива идентичност в дигиталното пространство.

Към момента допълненията ще бъдат достъпни единствено на територията на САЩ. Компанията майка Match Group ще ги вгради и в останалите си приложения PlentyOfFish, OkCupid и Hinge поетапно до края на 2020 година.

Тази стъпка е изключително важна за бизнеса с платформите за запознанства, които са все по-критикувани за това, че не са достатъчно безопасни. Британските власти съобщават, че през 2018-а случаите на сексуално насилие, в резултат на онлайн запознанства, са се удвоили в рамките на 4 години.