Украйна и тази нощ бе подложена на нова ракетна атака от Русия. В повечето украински области беше обявена въздушна тревога.

Бомбардировачи Ту-95 са изстреляли ракети от руската Саратовска област, като голяма част от тях са насочени към западни области в Украйна, според украинските военновъздушни сили. На север са атакувани Киевска и Житомирска област. Един човек е  пострадал при руски обстрел на жилищен район в Харков. Минути пред 7 часа тази сутрин въздушната тревога в западните области беше отменена.

По-рано украински военни източници съобщиха, че руските сили са използвали за първи път тежка авиационна бомба с повишена мощност в Сумска област. Боеприпасът е с маса 1500 килограма.

Франция ще предостави на Украйна "стотици" бронетранспортьори от по-старо поколение и още ракети "Астер 30" за системите за противовъздушна отбрана SAMP/T, заяви френският министър на отбраната Себастиан Льокорню пред изданието "Трибюн".

Помощта ще бъде изпратена през тази и в началото на следващата година. Франция разработва ускорено боеприпаси с дистанционно насочване, като още през лятото ще започнат доставки за украинската армия, добави министърът.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че предстоят още кадрови промени, след като в администрацията бяха сменени няколко души на различни длъжности.