Облени в сълзи шокирани туристи се върнаха на плажа в Тунис, където вчера терорист уби 40 души. Те оставяха цветя на пясъка пред хотела, където загинаха хора от различни националности. В същото време персоналът на „Империал Мархаба Хотел” започна да разчиства мястото на трагедията, където все още има следи от кръв, съобщава „Мирър”.

Някои от дошлите да оставят цветя в памет на загиналите колабираха на плажа. В един от букетите беше поставена и картичка с една-единствена дума на английски: „Защо?”.

В същото време чистачите на хотела се опитваха да измият басейните от кръвта, проляла се вчера. Всички гости на хотела са преместени на друго място. Към момента на нападението 75% от всички 370 стаи са били резервирани, обясни мениджър от хотела. „Днес може да имаме нула клиенти, но ще запазим персонала си. Това лято ще бъде трудно, но сме уверени в дългосрочен план”, заяви той.

Плажната ивица зад хотела е отцепена и полицията не позволява никой да влезе там.

Междувременно повечето гости на хотела побързаха да си съберат багажа и да се приберат преждевременно вкъщи, за да успокоят притеснените си близки. Туристите са предимно белгийци, британци и германци. Белгийският турист Патрик Пайнер обясни, че дълго време се колебаел дали да прекрати почивката си, тъй като имал резервация до 30 юни. „Ако беше само за мен и жена ми, бихме останали, защото иначе тези глупаци печелят. Но имаме деца, те вече ни се обадиха, така че беше трудно решение”, сподели той пред „Франс 24”.

И докато светът оплаква жертвите на терористичното нападение, още един инцидент се случи в африканската страна днес. Заложена на пътя граната е избухнала по време на преминаването на военен автомобил в Тунис, съобщи „РИА Новости”.

За сега няма данни за пострадали. Инцидентът се е случил в провинция Ел Кеф.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg