Мъжът, предизвикал катастрофата, при която са загинали сръбският певец Шабан Шаулич, е починал. При тежката катастрофа в Германия загина и музикантът Мирсад Керич. 

Делото срещу 35-годишния турчин Алчън Левент е било прекратено, съобщи белградският в. "Вечерне новости". Все още не е ясно каква е била причината за края на живота на човека, който е бил поведен под отговорност за фаталното произшествие. Според адвокат на турския гражданин неговият клиент е получавал смъртни закани.

Припомняме, че инцидентът стана на 17 февруари 2019 г. край западния германски град Билефелд. Левент с колата си е ударил автомобила, в който са пътували трима мъже. Керич е починал намясто, Шаулич - по-късно в болница, а кумът на Шаулич и продуцент на музикантите Слободан Стоядинович е пострадал тежко. На него са били повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост, нанасяне на тежки телесни повреди, както и управление на моторно превозно средство в състояние на алкохолно и наркотично опиянение.

През май турчинът е бил пуснат от предварителния арест. Той е заявил, че е живеел в град Гютерслох (в провинция Северен Рейн-Вестфалия). Мъжът обаче не е имал нито адресна регистрация и оттогава следите му са били изгубени.