Полицията в Лос Анджелис е повдигнала обвинение срещу петима души, които са арестувани във връзка с отвличането на кучетата на Лейди Гага и стрелбата по човека, който ги е разхождал. 

Трима от петимата арестувани - Джеймс Джаксън на 18, Джейлин Уайт на 19 и Лафайет Уейли на 27 - са били замесени и в грабежа и стрелбата по кучетата на певеца Райън Фишер, съобщи полицейското управление в Лос Анджелис.

Още двама са арестувани като техни съучастници. Сред тях е и жената, която върна френските булдози два дена след кражбата. Тогава тя каза, че ги е намерила на улицата.

Разследващите смятат, че заподозрените са били мотивирани от високата цена на френските булдози, казват още от полицията. 

"Това беше нагло улично престъпление, при което мъж беше тежко ранен", заяви в изявление окръжният прокурор на окръг Лос Анджелис Джордж Гаскон. "Ние твърдим, че има много сериозни обвинения по това дело и вярваме, че правосъдието ще бъде надлежно изпълнено, докато това дело се разгърне в съда."

Лейди Гага предложи награда от 500 000 долара за връщането на кучетата.

Според полицията жената, която е на около 50 години, има връзка с бащата на едно от момчетата. Тя е била помолена да получи наградата вместо тях. Бащата също е арестуван за съучастничество.

Според разследващите крадците не са знаели, че кучетата принадлежат на звездата. Те са искали да откраднат расови животни, за да ги препродадат.

Всички подробности за злощастната драма с отвелечените кучета на Лейди ГагаПевицата предлага награда от половин милион долара за този, който успее да намери и върне двата и френски булдога