Отварят кината в Китай. Това е поредната стъпка, която предприемат властите за разпускане на мерките в страната. Това ще сеслучи в понеделник, предаде Ройтерс. Салоните ще отворят врати отново след шест месеца.

Към настоящия момент в Китай няма райони, смятани за такива с висок риск. В столицата Пекин само четири квартала са със статут на райони със среден риск.

Киносалоните в районите с нисък риск ще възобновят работата си при спазването на известни правила, като например ограничен брой на зрителите и задължително носене на предпазни маски. Киносалоните в районите със среден и висок риск обаче ще останат затворени, заявиха властите.

Междувременно във Великобритания Борис Джонсън призова сънародниците си, работили от вкъщи заради ограниченията, наложени от пандемията, да се върнат в офисите на компаниите си. Очаква се от август те да могат да се завръщат масово. 

Пом думите му, той разбира, че дистанционната работа е удобна за много хора, но животът трябва да се върне към нормалния си ритъм. 

Така ще бъдат променени основните насоки на властите в Лондон - служителите на всички по-периферни бизнеси да могат да работят дистанционно.