Джелани Мараж – братът на Ники Минаж, беше осъден на 25 години в затвора заради обвинения в изнасилване на 11-годишно момиче. Той чу присъдата си в понеделник от съдия Робърт Макдоналд. През 2017 година същият състав отново призна вината на насилника, но тогава адвокатите му започнаха обжалване. Според съда, Мараж е насилвал доведената си дъщеря, когато майка ѝ не е била в къщата.

Братът на Ники Минаж е признат за виновен по обвинение в „хищнически сексуални посегателства над дете и застрашаване на благосъстоянието на детето“. Съдът намери вината му за доказана 5 години след като му бяха повдигнати обвинения. През 2016 година Ники Минаж написа писмо до съдиите, в което иска времето му в затвора да бъде намалено, пише Tialoto.bg.

Изпълнителката описа Мараж като „най-търпеливият, най-милият и най-отдаденият човек, когото познавам“. Това обаче не подейства на съдия Макдоналд и той определи, че действията на насилника са „провалили живота на едно дете“.

„Вие сте изнасилвали това дете. Изнасилвали сте го отново и отново“, каза съдията. Освен че е осъден за насилието си над 11-годишната си дъщеря, Джелани получава и 364 дни допълнително за застрашаване на детския живот. Той прекара трите седмици до започването на процеса в ареста. Жертвата, която в момента е на 14 години, даде своите показания за случилото се.

Тя твърди, че сексуалното посегателство се е случвало по четири пъти на седмица, а понякога дори и по два пъти на ден. „Не мислех, че ще мога да издържа и ден без да получавам паник атаки“, каза доведената дъщеря на Мараж в съда.

„Имах чувството, че нямам глас“. Жертвата добавя, че насилието е започнало през април 2015 година и продължило чак до ноември. Ако тя откажела да се подчини на заповедите, Джелани я е удрял. „Отидох да му кажа добро утро. Прегърнах го, както винаги. Легнах до него, както винаги. Когато го направих обаче той ми каза да отида и да затворя вратата“, казва тя, цитирана от „Daily Mail“.

„Каза ми да си сваля панталоните. След това ми каза да се пъхна под завивките с него и започна да ме гали. Правихме секс в спалнята, в моята стая и в мазето“.

Братът на жертвата също даде своите показания в съда. Той твърди, че е бил свидетел на едно от нападенията, когато е бил само на 8 години. Мараж заплашил, че ще изхвърли майка им, ако някой от тях проговори. „Мислех, че ще ме отдели от мама. Той така каза. И затова не казах нищо“, заяви жертвата.

Братчето обаче говори с училищния психолог, казвайки, че Джелани е докосвал сестра му, когато и двамата са били частично облечени. След това насилникът е арестуван през 2015 година. Според прокурорите, ДНК на Мараж е била открита по пижамата на момичето. Обвинението твърди, че той е наричал детето „своя кукла“. 

През 2019 година опитът на защитата да прекрати делото не беше успешен. Според адвокатите на Мараж, изнасилванията са били позволени от майката на момичето. Срещу това тя щяла да получи 25 млн. долара. Обвинението обаче твърди, че майката не е имала идея какво се случва в къщата. 

Братът на Ники Минаж не признава своята вина. Той се обърна към съда и заяви, че иска да поднесе своите извинения за болката, която е причинил и призна, че е имал проблеми с алкохола. Баща му е имал същия порок и през 1987 година опожарява дома на семейството му в Тринидад и Тобаго.  Мараж поиска милост от съда.

„Той ще пледира за по-лека присъда. Ясно е, че журито не са разбрали правилно процеса“, каза адвокатът му Дейвид Шварц. Ники Минаж е трябвало да се яви в съда, тъй като е била в списъка със свидетели, но изпълнителката така и не се е появила.

Изпълнителката плати гаранцията на брат си от 100 хиляди долара през 2015 година. Според източници, тя дори дала 30 хиляди долара на брат си, за да може той да се ожени за майката на жертвата си. След присъдата обаче двамата прекратяват отношенията си.