Оценката на одобрение за работата на президента на САЩ Доналд Тръмп достигна 49%, което е рекорд, откакто той встъпи в длъжност на 20 януари 2017 година, показват резултати от последно проучване на Gallup Inc., цитирани от БНР. Междувременно 50% от анкетираните не одобряват Тръмп, докато 1% нямат мнение по въпроса.

Доналд Тръмп има рейтинг на одобрение от цели 94% сред републиканците в САЩ, което е повишение от 88%, според предишно проучване, проведено през първата половина на януари. Сред независимите избиратели негова подкрепа възлиза на 42%, като се подобрява с пет процентни пункта, докато подкрепата от страна на симпатизанти на Демократическата партия спада с 3 процентни пункта, за да достигне едва 7 на сто.

Разминаването с 87 процентни пункта между одобрението на Тръмп от страна на републиканци и демократи е най-голямото, което агенция Gallup е измервала някога. Рейтингът на икономическо одобрение на Тръмп пък възлиза на 63%, което е най-високо ниво за всеки един американски президент след Джордж Буш в периода непосредствено след терористичните атаки на 11 септември 2001 година.