Очевидец на клането на чуждестранните туристи в петзвездния хотел в Тунис е заснел случващото се с мобилен телефон, пише"24 часа". На записа се вижда колко много са изплашени и изпаднали в паника туристите и служители на хотела, сблъскали се с въоръжените хора.

На плажа и на алеите до хотела лежат телата на убити, при това стрелбата не стихва. Потребители на социалните мрежи разказват, че на плажа е царял "абсолютен ужас". Свидетели описват как атентаторът се е „смял и шегувал“ с почиващите на тунизийския бряг преди безпощадно да открие огън срещу тях, като убива 37 и ранява други 36, пише Daily Mail.

Въоръжен с AK47, скрит под плажен чадър, Сейфедин Якуби е застрелял всеки, когото е поискал да убие в Сус, като дори е казвал на някои от потенциалните жертви „да се махнат“, продължава с детайлите британският всекидневник.

Последвало е клане, довело до смъртта на най-малко петима британци, въпреки че министърът на външните работи на Великобритания предупреди, че истинският брой на жертвите може да е много по-голям. Якуби е започнал да стреля на плажа, след което се е втурнал във фоайето на близък хотел. Телата на жертвите са били покрити с кърпите от плажа, върху които ги е застрелял.

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК

TrafficNews.bg