1480 души  в САЩ са починали от коронавирус през последните 24 часа - печален рекорд за едно денонощие в която и да било страна, предаде Франс прес.  Вчера във Франция бяха отчетени 1 120 смъртни случая, което беше рекорд за Европа.

Нов черен рекорд! COVID-19 взе над 1 120 жертви във Франция за денВ Щатите са починали над 800 души

Университетът "Джон Хопкинс" е преброил близо 1500  смъртни случаи от 20.30 ч. в четвъртък източноамериканско време до същия час в петък (от 3.30 ч. в петък българско време до същия час днес).

С това общият брой на починалите от вируса в Съединените щати вече е 7406. Епидемията се разпространява с бързи темпове в САЩ през последните дни.

Страната вече е на трето място по починали след Италия и Испания. Съединените щати освен това са далеч напред на първо място по брой потвърдени случаи на заразяване - около 277 000. На второ и трето място са Италия и Испания с по над 119 000.

Президентът Доналд Тръмп, който допреди дни омаловажаваше заплахата от коронавируса, промени курса. Вчера Тръмп препоръча на американците да носят маска, когато излизат навън, макар да уточни, че самият той няма да го прави. Президентът на САЩ освен това подписа изпълнителна заповед за спиране на износа в чужбина на маски за лице тип Н-95 (N-95) и други предпазни средства, необходими в борбата срещу епидемията, предаде Ройтерс. Целта е да бъдат предотвратени презапасяването и спекулата, обясни Тръмп в изявление.