Норвегия отново въведе ограничения за пътуванията от Испания, където има ръст на заболелите от коронавирус е голяма опасностот втора вълна на заразата. Според решението на Осло лицата, които пристигат или се връщат от Испания от полунощ местно време тази вечер (22 часа по Гринуич), ще бъдат длъжни да прекарат 10-дневна карантина след влизане на норвежка територия. Великобритания, за която Испания също е много предпочитана туристическа дестинация, също обмисля подобни ограничения от ньколко дни.

В същото време норвежкото правителство определи седем шведски области, до които вече няма официална препоръка да не се пътува, отменяйки задължителната карантина. Стокхолм не е сред тези райони. Възстановяват се ограниченията за Андора, но се отменят за Унгария. Остават в сила ограниченията за пътувания от Португалия, Люксембург, Хърватия, Румъния и България.

Пандемията от Covid-19 е в много голяма степен под контрол в Норвегия, където днес са приети в болница само трима заразени, един от които е в интензивно отделение. Общо броят на случаите на коронавирус в Норвегия досега са 9085, от които 255 са починали.