Няма данни за пострадали български граждани при инцидента с пожар на борда на пътническия самолет „Сухой Суперджет 100", извършил аварийно кацане на московското летище "Шереметиево". Това съобщи българското посолство в Москва.

Консулът ни в Москва Николай Панайотов осъществи контакт с международния отдел на Министерството на извънредните ситуации в Руската федерация. Оттам категорично е потвърдено, че няма пострадали или загинали български граждани при инцидента на 5 май. Мисията ни поддържа непрекъснат контакт с руските власти. Това съобщиха от пресцентъра на Министверството на външните работи.

Летище "Шереметиево" работи в щатен режим. Полетите към София не се пренасочват към други московски летища.

По последни данни 41 души са загинали, от общо 78 души на борда.

По информация на летището екипажът на самолета, пътуващ от Москва за Мурманск, е съобщил за неизправност след излитането и е решил да се върне на "Шереметиево". Самолетът е извършил аварийно кацане, след като на борда му е избухнал пожар, заяви пресслужбата на летището.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Москва на: Дежурен телефон в работно и извън работно време:+7 495 234 0226