Сръбската звезда Миле Китич бе нападнат по време на участие в заведение в немския град Базел. По време на едно от изпълненията на певеца неизвестен мъж се доближил до сцената, хванал Китич за ръката и го повалил на земята. След това нападателят скочил върху него. Веднага се намесила и охраната на заведението и предотвартила по-сериозен инцидент, пише "Курир"

 „Пеех в петък вечер в Базел, дойде гост и ми каза:„ Може ли да изпълниш еди-коя си песен сега?“. Обясних му, че не мога сега да прекъсна песента, за да изпълня неговото желание. Не ми даде никакви признаци, че е агресивен. После ме хвана за ръкава и ме дръпна надолу, имаше няколко стълби, спуснах се и паднах. Той се нахвърли на охранителя и го свали, а след това го изведоха. Нямаше удари, но в публичното пространство излезе грозна снимка. Той ме измъкна от сцената с намерение да ми навреди”, обясни Китич.

Заедно с него в заведението била и съпругата му – певицата Марта Савич. По време на грозната сцена тя се изплашила и разплакала.  Не се е наложило изпълнителят да търси медицинска помощ, а концертът продължил.