Метрото в Москва опустя, тази вечер не се виждаше жива душа. Хората все повече се страхуват, след като заразата с коронавирус се разраства и в Русия. Преди няколко дни руснаците твърдяха, че лекуват болните от вируса по най-добрия начин, но и там епидемията е в пълен ход.

Броят на заразилите се с коронавирус в Руската федерация през последното денонощие нарасна с 270 и достигна 1534 души. През последното денонощие от болниците са изписани 15 оздравели, с което общият им брой от началото на епидемията достигна 64. С четирима починали през последното денонощие общият брой на смъртните случаи вече е осем. Сред новите случаи на заразени в Москва 152 човека са на възраст от 18 до 65 години и 32 - над 65 години. Коронавирус е потвърден и при 13 деца.

В резултат на всичко това страната спря всички международни полети преди 2 дни, а от вчера затвори поне за седмица всички търговски центрове, ресторанти и по-големите паркове в Москва. От утре Русия затваря границите си, а жителите са призовани да останат у дома поне за седмица. Подобни мерки не са взиани от края на Втората световна война.